15 november 2022

Vier TIPS Pigmentvlekken

Vier TIPS om pigmentvlekken te voorkomen, én te verminderen

Pigmentvlekken, de nieuwe rimpel!

Daar waar voorheen een rimpel als storend ervaren werd, is nu de pigmentvlek een doorn in het oog. Het doet ons ouder lijken dan we zijn. Pigmentvlekken kennen we voornamelijk van onze oma`s, bijvoorbeeld op haar handen.

 

blog pigmentvlekken huid

 

Een pigmentvlek is een opeenstapeling van pigment op één plaats in je huid, ook wel melanine genoemd. Soms helaas geen mooie verdeling, dan komen ze samen en vormen dan pigmentvlekken; bruine vlekjes op de huid. Storend, en als ze er eenmaal zitten, kom je er niet zomaar weer vanaf.

Voorkomen is dus echt beter dan genezen. Maar eerst …

Wat is pigment eigenlijk precies?

Onder invloed van zon zorgt pigment, de kleurstof in je huid voor een bruine teint van je huid. Je huid verdikt door het zonlicht en de productie van pigmentcellen zorgen er in principe voor dat je huid beschermd wordt. Soms gaat dit proces niet zoals gewenst, en is er een verstoring in de aanmaak, transport van pigmentcellen ín je huid. Of verdeling van pigmentcellen zorgen dat je je egale huid verliest. Medicijngebruik, hormonale veranderingen en het natuurlijke verouderingsproces zijn naast teveel UV straling oorzaken van ouderdom -en pigmentvlekken.

 

VIER TIPS tegen pigmentvlekken:

 

1. Voldoende antioxidanten, in zowel je voeding, als in je skincare! Antioxidanten zorgen ervoor dat schadelijke invloeden van onder andere UV straling op een natuurlijke wijze worden afgevoerd. Antioxidanten ondersteunen alle processen in je huid, waaronder ook je pigmentaanmaak.

2. Your SPF (Sun Protection Factor) is your best friend! Gebruik altijd een SPF product, óók in de wintermaanden. Dus niet enkel in de zomermaanden, ook de rest van het jaar. Oók als je je hond uitlaat of op de tennisbaan staat. Eenmaal gevoelig voor pigmentvlekken, dan zal je altijd moeten blijven smeren, en beschermen tegen de zon. Er zijn tegenwoordig luchtige crèmes of minerale poeders die je huid snel en makkelijk beschermen. Die dikke vette crèmes die je huid afsluiten en onzuiverheden geven, zijn echt niet meer nodig.

3. Raadpleeg je huidspecialist voor de beste pigmentbehandelingen in het huidinstituut. Geen enkele pigmentproblematiek is hetzelfde, het vereist dus altijd een gespecialiseerde aanpak. Wist je dat veel pigmentbehandelingen worden vergoed door je zorgverzekering? Dit om je pigment te verminderen, te voorkomen én onder controle te houden.

4. Eenmaal de trigger van pigmentvorming, dan zul je hiervoor altijd gevoelig blijven. Gebruik daarom naast de instituut behandelingen skincare voor thuis welke gespecialiseerd zijn in pigment. Deze producten zorgen voor verheldering, vermindering van aanmaak, betere verdeling, afbraak of verheldering van pigment in je huid. Laat je goed informeren door de huidspecialist.

Wat kan AERDE Huidinstituut voor jou betekenen:

Pigmentproblematiek kan effectief worden aangepakt, echter gaat hier altijd een uitgebreid intake gesprek met huidscan aan vooraf. We bespreken je wensen, de mogelijkheden en het behandeltraject voor het maximale resultaat. AERDE Huidinstituut heeft hiervoor meerdere behandeltechnieken in huis:

Me-Line Pigment behandelkuur:
Het unieke ingrediënt van de Me Line Pigmentbehandeling is tranexaminezuur, hét anti-pigmentstofje van nu! Deze intensieve pigmentkuur kan bij het juiste gebruik van de thuis producten voor meer dan 85% vermindering van het pigment zorgen. Er dient rekening te worden gehouden met volledig verschilfering en vervelling van de huid. Uiteraard begeleiden de huidspecialistes het gehele traject.

Daarnaast kunnen ook de volgende technieken worden ingezet, afhankelijk van hoeveelheid pigment en de plaats in de huid:

  • Pascaud Fruitzuur Peeling
  • PCA peeling
  • Microdermabrasie
  • Plaatselijke pigmentvlekken pakken we aan met: MeLine Spot behandeling


De huidspecialistes van AERDE Huidinstituut zijn gespecialiseerd in pigmentproblematiek, en kunnen enkel maximale resultaten behalen wanneer zij kunnen samenwerken met de cliënt. Het vereist dus een commitment en huidverzorgende producten voor thuis zullen noodzakelijk zijn.

Samenwerken aan het doel:

Pigment aanpakken; verminderen, voorkomen en onder controle houden!

Heb je vragen voor de huidspecialistes van AERDE Huidinstituut, neem dan contact met ons op! Wij adviseren je graag over de mogelijkheden voor jouw huid! Meer informatie over MeLine: MeLine Pigment behandelingen

annemiek van Aerde gemert huidinstituut huidverbetering

Annemiek van Aerde,
Eigenaresse AERDE Huidinstituut