12 juni 2020

Veilig zonnen

Veilig zonnen

Nu de zonnige dagen er weer aan komen is het natuurlijk fijn om wat extra informatie te krijgen over de zon. Is die heerlijk warme gele bol echt wel zo schadelijk? En hoe kunnen we ervoor zorgen dat we veilig van de zon kunnen genieten? Je vindt alle antwoorden op deze vragen in de blog ‘veilig zonnen’

 

Zodra de eerste zonnestralen zich weer laten zien zitten de terrasjes snel vol, we gaan met korte mouwen in de tuin zitten en voelen ons humeur opladen. Iedereen weet inmiddels dat het belangrijk is dat je de huid goed moet beschermen als je in de zon gaat, maar dat vergeten we nog wel eens tijdens het zien van de eerste zonnestralen. Helaas verbrand je van de eerste zonnestralen vaak sneller dan de zon in de zomer. Dit komt omdat de huid in de winter niet of nauwelijks in aanraking is gekomen met de zon. Als onze huid weer een paar zonnestralen gezien heeft beschermt de huid ons deels voor de zon door de opperhuid te gaan verdikken en een bruine kleuring aan de huid te geven.

De natuurlijke bescherming van onze huid is helaas niet genoeg om ons voldoende te beschermen. Daarom adviseren wij altijd een SPF!

De ultraviolette straling (UV) in het zonlicht is slecht voor de mens. Als je te lang en te veel, onbeschermd in de zon zit loop je niet alleen de kans dat je verbrandt, ook loop je risico op huidkanker.

In de ultraviolette straling maken we onderscheid tussen UV-A en UV-B. UV-B zorgt met name voor de verbranding van de huid. Denk hierbij aan de B van Burning. Een opeen stapeling van verbranding kan leiden tot DNA schade.

UV-A draagt ook bij aan de verbranding , maar vooral aan de huidveroudering, zoals lijnen en rimpels, uitdroging en pigmentvlekken. Bij UV-A kun je denken aan de A van Aging.

Voor beide stralingen moeten wij onze huid dus goed beschermen!

Gelukkig heeft zonlicht heeft niet alleen maar nadelen, wij hebben de zon ook nodig! Zonlicht zorgt bijvoorbeeld voor een goed humeur en het kan huidziekten zoals eczeem en psoriasis helpen verminderen. Ook zorgt zonlicht voor de aanmaak van vitamine D. Een belangrijk vitamine die we nodig hebben voor een goede weerstand en gezonde botten en spieren.

En zeg nou eerlijk, het is heerlijk om op een zonnige zomerdag te genieten van een glaasje fris in het zonnetje! Met de juiste voorbereiding en zonneverzorgingsproducten geef je jou huid de juiste verzorging voor een zomerdag.

 

 

 

Hieronder vind je een aantal tips die je op kunt volgen voor verstandig zonnen;

Een goede voorbereiding is een goede bescherming

Als jij weet dat je vanmiddag heerlijk in de zon gaat zitten, is het belangrijk om een halfuur van te voren jezelf vast in te smeren met een SPF. Het advies van het KWF kankerbestrijding is om bij je dagelijkse buitenactiviteiten in te smeren met minimaal een factor 15. Ga je zonnen, naar het strand, op wintersport of zonvakanties dan is een factor 30 of hoger aan te raden.

Vermijd de zon tussen 12.00u en 15.00u.

tussen deze tijden is de zon het heetst en het schadelijkste.

Breng je SPF rijkelijk aan.

Met een spf hoef niet te zuinig te doen. Smeer je elke 2 uur (of vaker) in. En als je een heerlijk duik in het zwembad hebt genomen is het aan te raden om jezelf opnieuw in te smeren als je eruit komt.

De UV-defense en sunscreenspray van pascaud zijn goede zonbeschermers. Ook is de City Skin Age Defense Broad Spectrum SPF 50 van Murad een verstandige keus, deze crème beschermt je niet alleen tegen de zon, maar ook tegen het blauwe licht van mobiele telefoons en computers en infrarood straling!

Draag een hoed of pet

Door het dragen van een hoed of pet bescherm je de huid van het gelaat. In de zomer ontstaan snel pigmentatie vlekken door de invloed van zon.

Ook voorkom je verbranding en verhitting van de hoofdhuid. Hierdoor hou je het koel en is de kans op een zonnestreek kleiner.

Hydrateren

Door de warmte van de zon ga je sneller transpireren waardoor je vocht verliest. Het is belangrijk om je waterpeil op niveau te houden. Het is daarom aan te raden om voldoende te drinken!

Eet fruit

Vooral frambozen, aardbeien bosbessen en granaatappels bevatten ellaginezuur, een zuur dat de huid jong houd door de afname van bindweefsel tegen te gaan, waardoor de huid soepeler en elastischer blijft. Ellaginezuur remt ook de veroudering van de huid door het DNA in de huidcellen tegen zonlicht te beschermen.

Gebruik de juiste aftercare producten

Aan het eind van de dag is het zeer belangrijk om de juiste verzorging aan te brengen. Dit zorgt voor het herstel van de huid.

De repair creme van pascaud repereert alle schade die het DNA heeft opgelopen. Dat kan zijn door uv-straling maar ook een verkeerde leefwijze of verwonding.

Je beste anti-aging creme is dus heel simpel, je SPF!

Geniet van de zon, maar geniet met mate!

 

Wil je graag vrijblijvend advies over welk zonproduct het beste aan jou wensen voldoet? Bel of mail dan gerust naar 0492-365599 / Info@aerde.comannemiek van Aerde gemert huidinstituut huidverbetering

 

Annemiek van Aerde,
Eigenaresse AERDE Huidinstituut