Waxen

Waxen maar dan pijnloos!

Waxing is hot! Lycon precision waxing is de nieuwe manier van ontharen, die vanuit Australië de wereld aan het veroveren is. Vrouwen én mannen willen steeds vaker een gladde zachte huid zonder alle ongemakken van harsen. Terecht stellen ze steeds hogere eisen aan de kwaliteit en duurzaamheid van de behandeling.

Alle Lycon waxen zijn ontwikkeld op basis van natuurlijke harsen en bijenwas. De toevoeging van heerlijk ruikende, natuurlijke aromatische oliën zorgt ervoor dat de waxen verzorgende eigenschappen hebben en dat ze onweerstaanbaar ruiken.
Lycon wax heeft inmiddels wereldwijd een welverdiende reputatie opgebouwd. Lycon is marktleider op het gebied van harsen en wordt over de gehele wereld in meer dan 65 landen toegepast in het topsegment van wellness centers en schoonheidssalons. Dus natuurlijk ook bij Aerde Schoonheidsinstituut!

Over harsen

Bij harsen wordt overtollig lichaams- en gezichtshaar verwijderd door middel van hars. Door de behandeling wordt de haar in zijn geheel verwijderd. Na het harsen zal het gemiddeld drie tot acht weken duren voordat de haar weer is aangegroeid. Harsen is dus een tijdelijke manier van haarverwijdering. Een haar die na harsen opnieuw aangroeit heeft altijd een zachte haarpunt zodat je -anders dan na scheren – na harsen nooit harde stoppels zult hebben.

Tips voor na het harsen
Door het harsen kan een verhoogde bloedtoevoer ontstaan en daarmee jeuk. Probeer na het harsen niet te krabben of hard over de huid te wrijven, want dat kan de huid geïrriteerd raken. Vermijd te strakke kleding op huid die pas geharst is om het ingroeien van haren te voorkomen. Als je aanleg hebt voor ingegroeide haren, pas dan regelmatig een peeling toe op de geharste huid, te beginnen vanaf 24-48 uur na het harsen. Vermijd tot 48 uur na het harsen een heet bad, zonnebad, sauna of andere warmte- of hittebehandeling. Gebruik ook na die tijd een goed zonproduct met beschermingsfactor. Gebruik tot 24 uur na het harsen geen producten op de huid die Alpha Hydroxyzuren (AHA) bevatten, omdat dit mogelijk gevoeligheid en irritatie kan veroorzaken.

Meer informatie over ontharen:
Definitief ontharen
Elektrisch ontharen

Afspraak maken

Alle Lycon waxen zijn ontwikkeld op basis van natuurlijke harsen en bijenwas

Voordelen van waxen

  • Waxen vanaf 1 mm haarlengte
  • Vrijwel pijnloos
  • Maakt je huid zacht en glad
  • Lage temperatuur
  • Geen huidirritaties of roodheid
  • Verrijkt met essentiële oliën