Permanente make-up

Millimeterwerk

Permanente make-up biedt veel voordelen ten opzichte van gewone make-up. In de eerste plaats is er natuurlijk het gemak. Je staat ‘s morgens al op met een verzorgd uiterlijk en hoeft niet meer aan de slag met eyeliner, wenkbrauw- of lippenpotlood. Dat spaart tijd en voor sommigen een hoop geklieder. Het is een uitkomst voor brildragers die altijd problemen hebben met het aanbrengen van oog make-up. Bovendien is het erg handig voor vrouwen die veel sporten of allergisch zijn voor make-up.

Maar gemak is niet het enige pluspunt. Allerlei kleine schoonheidsfoutjes laten zich er ook mee corrigeren. Ook de ogen kunnen we met een eyeliner accentueren, waardoor ze meer uitdrukking krijgen. Het is slechts millimeterwerk, maar het effect is goed zichtbaar. Het proces heeft veel weg van een tatoeage, maar wordt pigmentatie of dermagrafie genoemd.

Intakegesprek

Voordat de permanente make-up aangebracht wordt, krijg je eerst een intakegesprek. Vervolgens wordt eerst alles met potlood getekend in de vorm die je wenst. Daarna wordt de kleur samen met je bepaald. Pas wanneer je helemaal tevreden bent, wordt het definitieve pigment aangebracht. Het is van belang dat de make-up natuurlijk oogt en in harmonie is met je gezicht. Door middel van kleine naaldjes worden kleurpigmenten in de opperhuid aangebracht. Echt pijnlijk zijn de behandelingen niet. De te behandelen huid wordt altijd met een speciale zalf verdoofd. Gevaarlijk is het evenmin. De pigmenten die gebruikt worden, zijn op allergische reacties getest en voldoen aan de strengste Europese normen.

Om permanente make-up aan te mogen brengen, is een vergunning van de GGD vereist. Deze vergunning word door de GGD pas afgegeven als na een zeer intensief onderzoek blijkt, dat er deskundig, vakkundig en volgens de vastgestelde regels gewerkt wordt. Onze vergunning vindt u hier.

Nazorg

Na de behandeling wordt de huid met een vette crème verzorgd. Je krijgt een beschrijving mee waarop staat wat je aan huidverzorging moet doen. Omdat er zwelling op kan treden raden wij voor de zekerheid altijd aan eventuele representatieve afspraken een dag te verzetten. De kleur zal net na de behandeling twee of drie tinten donkerder zijn dan ze uiteindelijk wordt. Overigens is één behandeling niet altijd toereikend. Na drie/vier weken, waarin de bewerkte huid met crème is gekalmeerd, wordt de make-up nog eens bijgewerkt omdat de huid de pigmenten soms afstoot. In dat geval kan men gebruik maken van één of twee nabehandelingen, die bij het tarief zijn inbegrepen. Naarmate de huid zich vernieuwt, zal de make-up vervagen. In welk tempo dat gebeurt, is afhankelijk van het huidtype, de kleur van het pigment en de mate van zonlicht waaraan de huid wordt blootgesteld. Daarom is het ook belangrijk om ieder jaar even de kleur bij te werken. Zo blijft de permanente make-up mooi.

 

Afspraak maken

Al zijn de veranderingen subtiel, het zal zeker uw gezichtsuitdrukking verbeteren

Wenkbrauwen

Als je door ziekte of veelvuldig epileren geen wenkbrauwen meer over hebt, kan dat met permanente make-up worden gecorrigeerd. En al zijn de veranderingen subtiel, het zal zeker je gezichtsuitdrukking verbeteren.